Kesäkokous Ristiinassa 16.7.2008

Säätiön hallituksen kesäkokouksessa tehtiin lähinnä tulevaa syksyä koskevia päätöksiä. Tässä muutama asia muistiin ja kalenteriin pantavaksi.

Salmi-Säätiön  60- ja Salmi-Seuran 50-vuotisjuhlia vietetään Kuopiossa 25.-26.10.2008. Juhlapäivien ohjelma koostuu iloisista mutta arvokkaista aineksista: musiikki- ja muusta ohjelmasta, illanvietosta, jumalanpalveluksista…  Jälleen on salmilaisilla ja muillakin karjalaisilla tilaisuus antoisaan yhdessäoloon ja tuttujen tapaamiseen mahdollisimman paljon omal kielel!

Juhlapäivien aikana julkaistaan kaksi säätiön rahoittamaa teosta, Salmi-Säätiön historiikki, jota kirjoittaa FM Oskari Ropponen Joensuusta sekä kolmivuotisen suomalais-karjalaisen yhteistyön (FT Raija Pyöli ja dos. Ljudmila Markianova) tuloksena syntynyt Sanakirja suomi-karjala. Sanakirjan oikoluku on tehty ja teos on menossa painoon. Se saadaan myyntiin juhlaan mennessä. Myös karjalankielistä laulumonistetta  valmistellaan juhlissa käytettäväksi (Kari P. Koslonen).

Säätiön hallitus haluaa muistuttaa juhlavuoden opintoapurahojen hausta. Hakuaika  on syyskuu. Hakijan on selvitettävä salmilaiset juurensa ja täytettävä tietyt ehdot, esim. jos on saanut apurahan jo kahdesti, ei sitä enää myönnetä. Juhlavuoden kunniaksi apurahat ovat hieman tavallista korkeammat. Apurahojen hausta tiedotetaan elokuun puolenvälin jälkeen säätiön sivuilla www.salmi-saatio.net ja Karjala-lehdessä.

-KUVA-

Salmi-Säätiön hallitus kesäkokouksen jälkeen.

Takarivissä  vas. Mauri Sulku, Paavo Kokotti, Kari Koslonen, arkkipiispa Leo.  Eturivissä Vilho Paussoi, Raija Pyöli, Kaija Salmio.