Salmi-säätiön hallitus kokousti juuri ennen koronaeristyksen alkamista Mikkelissä

Kokouksen aluksi kutsuttiin säätiön pitkäaikainen puheenjohtaja Raija Pyöli kunniajäseneksi.

Pyöli toimi hallituksessa 2000-2007 ja puheenjohtajana 2008-2018. Hallitus kiitti perusteluissaan häntä aktiivisesta ja merkittävästä panoksestaan toiminnan hyväksi. Lisäksi hän oli merkittävä tekijä Salmin historiankirjojen aikaansaamisessa ja historiatoimikunnan vetämisen lisäksi myös kirjoitti molempiin teoksiin Livvinkarjalan kielestä.

Säätiön hallituksessa 12 vuotta toiminut arkkipiispa Leo luopui erovuorollaan paikastaan. Hänen sijalleen valittiin Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan pappina toimiva Kaarlo Saarento. Muuten hallitus jatkoi entisellä kokoonpanolla eli Juhani Hakkaraisen (vpj), Jari Niemelän, Eeva Riutamaan, Lea Lihavaisen ja Kari Pössin (pj) voimin. Asiamiehenä jatkaa Mauri Sulku.

Päättynyt toimintakausi oli varsin rauhallinen historiakirjojen valmiiksi saamisen jälkeen. Keskeisiä toimintoja olivat praasniekka- yms. avustukset sekä syksyllä jaetut stipendit yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoilla – näitä hakemuksia tulikin ennätysmäärä eli 40 kpl.

Tänä vuonna syksyllä ovat vuorossa AMK ja toisen asteen ammatillisissa kouluissa opiskelevat. Hausta ja ohjeista ilmoitetaan syksymmällä Karjala-lehdessä sekä säätiön nettisivuilla.

Kuluvan toimintavuoden keskeisiä toimintoja ovat edellä mainittujen avustusten lisäksi historiakirjojen E-versioiden valmistumisen edistäminen sekä aktiivinen salmilaisen tiedon kerääminen ja tämän toiminnan tukeminen.