Salmi-Säätiön vuosikokousuutisia

Salmi-Säätiö piti vuosikokouksensa 19.2.2011 Kuopiossa. Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi kokouksessa käsiteltiin mm. Salmin pitäjähistoriaa, jonka kirjoitus on loppusuoralla. Teos pyritään julkaisemaan syksyllä. Hanke  vaatii säätiöltä mittavaa taloudellista panostusta, mutta kirja on varmasti mielenkiintoinen ja kuuluu jokaisen salmilaiskodin peruskirjastoon. Kirjassa käsitellään monipuolisesti Salmin pitäjän vaiheita kahden valtion välissä, ja toivottavasti se tulee olemaan mieluinen tietopaketti myös salmilaisten jälkipolville.

Salmi-Säätiö jakoi vuonna 2010  yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille yli 13000 euroa. Tänä vuonna ovat vuorossa ammatillista perustutkintoa suorittavat opiskelijat. Hakuaika on edelleen syyskuu, ja hakuilmoitukset julkaistaan elokuussa säätiön sivuilla (www.salmi-saatio.fi) ja Karjala-lehdessä.

Säätiön hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2011 valittiin Raija Pyöli ja varapuheenjohtajaksi Vilho Paussoi. Kokouksen yhteydessä ojennettiin Raija Pyölille Tasavallan Presidentin 6.12.2010 myöntämä Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ritarimerkki.