Uutisia Salmi-Säätiön hallituksen vuosikokouksesta 31.3.2017

Kokous pidettiin tällä kertaa Vanhamäen hyvinvointikeskuksessa Suonenjoella. Sekä paikka että päivä oli valittu tarkoituksella eroavan varapuheenjohtajan Vilho Paussoin kunniaksi. Paussoi asuu Suonenjoella ja oli edellisenä päivänä (30.3.) täyttänyt 83 vuotta. Kokouksen alussa hänelle ojennettiin Karjalan Liiton puusta tehty Karjalan vaakuna. Hänet kutsuttiin myös Salmi-Säätiön kunniajäseneksi. Vilho Paussoi on tehnyt mittavan työn karjalaisen, erityisesti salmilaisen kulttuurin hyväksi, mistä säätiön hallitus on todella kiitollinen. Salmi-Säätiön hallitukseen hän on tuonut vankkaa asiantuntemusta vuodesta 1989 alkaen.

(Kuvassa Raija ja Vilho Paussoi Salmi-illassa Seinäjoella 18.6.2016. ©Raija Pyöli)

Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Juhani Hakkarainen Siilinjärveltä. Lopullisen valinnan ratkaisi arpa. Juhanille toivotamme onnea ja intoa työhön salmilaisuuden hyväksi: Tule terveh tozi ruadoh! Hakkaraisen salmilaiset juuret juontuvat Karkun kylään.

Säätiön viime vuoden toimintakertomuksessa ja vuoden 2017 toimintasuunnitelmassa keskeisintä on valmisteilla oleva Salmin historian jatko-osa, joka käsittelee siirtolaisuusaikaa. Kirjoittajat ovat ilmoituksensa mukaan käynnistäneet tutkimuksensa ja pysyneet aikataulussaan. Kolme uutta kirjoittajaa otetaan vielä täydentämään aihealueita. Teoksen valmistuminen pyritään ajoittamaan lokakuulle 2018, jolloin Salmi-Säätiö täyttää 70 vuotta.

Taloudellisesti kirjahanke on haastava, mutta uskomme, että selviydymme siitä kunnialla: jakaantuvathan kulut usealle vuodelle. Normaalit avustukset erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja opiskelijastipendit myönnettiin jälleen kerran. Syyskuussa ovat hakuvuorossa yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelijat. Ilmoitus ja hakulomake julkaistaan säätiön sivuilla elokuussa.

Salmi-Säätiön hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2017 valittiin edelleen Raija Pyöli ja uudeksi varapuheenjohtajaksi Kari Pössi.