Vuosikokousuutisia 2012 ja muita kuulumisia

Säätiö on saanut uudet, entistä ehommat kotisivut, joista uusi webmasterimme Jarmo Ihalainen kertoo itse lisää. Sivuilla on tietoa myytävistä tuotteistamme – hinnat on tarkistettu alaspäin.

Vuoden 2012 virallinen toiminta käynnistyi vuosikokouksella 17.-18.2. Kuopiossa. Perjantain ohjelman aluksi säätiön hallitus tutustui uuden yhteistyökumppanimme Pohjois-Savon Osuuspankin toimintaan. Pankin toimitusjohtaja Jaakko Ojanperä ja raha-asioittemme hoidosta vastaava sijoitusjohtaja Janne Pieviläinen esittelivät lyhyesti varainhoitoa ja säätiön kanssa tehtyä yhteistyösopimusta. Todettiin säätiön nyt palanneen ”juurilleen”, sillä yhteistyö on alkanut oikeastaan jo vuonna 1949, jolloin Kuopion Osuuskassasta tuli säätiön Salmin Osuuskassalta toiminnan tueksi saamien varojen hoitaja.

Osuuspankin tarjoamien kahvien jälkeen hallitus piti vuosikokouksensa pankin kokoustiloissa. Kokous jatkui lauantaina hotelli Cumuluksessa.

Henkilövalinnat

Hallituksessa jatkavat puheenjohtajana Raija Pyöli ja varapuheenjohtajana Vilho Paussoi. Muut hallituksen jäsenet ovat arkkipiispa LeoKari Koslonen ja Kari Pössi. Pössi on Paavo Kokotin seuraaja. Kokotti jäi hallituksesta palveltuaan peräti 20 vuotta. Vuosikokouksessa valittiin hallituksen jäseneksi Kaija Salmion tilalle vanha tuttu, asiamies Mauri Sulku.

Apurahat

Syksyn 2012 apurahat päätettiin jakaa yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Amk-opiskelijat ovat vuorossa 2013. Hakuaika ja tarkemmat tiedot ilmoitetaan Karjala-lehdessä ja säätiön sivuilla elokuussa.

Kokouksessa päätettiin myös muista avustuksista: Oulun seudun Salmikerholle 20-vuotisjuhlan järjestelyihin, Salmi-Seuralle (Kuopio) nettisivujen järjestelykuluihin, Suojärven Pitäjäseuralle Er.P10:n muistomerkin valmistamiseen ja pystyttämiseen Nurmeksen Bomban alueelle, Asutusmuseosäätiön toimintaan Alapitkällä ja Manssilan Nuorisoseuralle praasniekan järjestämiseen Pielavedellä.

Salmin pitäjähistoria

Salmin pitäjähistorian kirjoittaminen etenee suunnitelmien mukaan TT Hannu Kilpeläisentoteuttamana. Kilpeläinen oli mukana kokouksen toisena päivänä ja raportoi hallitukselle työn nykyvaiheesta. Hänelle toivomme intoa ja työrauhaa!

Salmilaisten yhteistyö

Hallitus osallistuu mahdollisuuksien mukaan Oulun seudun Salmikerhon 20-vuotisjuhlaan ja Valtakunnalliseen Salmi-juhlaan 5.– 6.5. Arkkipiispa Leo toimittaa jumalanpalvelukset osin livvinkarjalaksi ja Raija Pyöli pitää juhlapuheen samalla kielellä

Salmi-Säätiö pyrkii omalta osaltaan kannustamaan salmilaista sukujuurta olevien henkilöiden yhteistyötä. Karjalaisten Kesäjuhlilla Lahdessa on tarkoitus järjestää salmilaisten ja heidän jälkeläistensä illanvietto eli salmilazien illačču lauantaina 16.6. Tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin keväällä kotisivuilla sekä Oulun, Kuopion, Joensuun ja Helsingin salmilaisten välityksellä. Tulgua terveh, kai salmilazet!

Lahdessa kesäjuhlien yhteydessä on Karjalaiselle torille varattu kirjojen myyntipiste yhteistyökumppanimme Karjalan Kielen Seuran kanssa. Ja sunnuntain juhlakulkueeseen osallistumme entiseen tapaan.