Vuosikokousuutisia Kuopiosta

Salmi-Säätiön  tavoitteena on tukea karjalaista kulttuuria ja salmilaista syntyperää  olevien henkilöiden taloudellista ja henkistä toimintaa. Säätiö tukee  vuosittain opiskelua lukioissa, ammatillisessa koulutuksessa ja  korkeakouluissa jakamalla apurahoja. Säätiö harjoittaa myös  tiedotustoimintaa. Lisätietoja toiminnasta ja apurahoista saa  Internetistä, osoitteesta www.salmi-saatio.net.

Salmi-Säätiön  vuosikokous pidettiin Kuopiossa Suomen Ortodoksisessa  kirkollishallituksessa 22.–23.2.2008. Säätiön puheenjohtajaksi valittiin  Raija Pyöli ja varapuheenjohtajaksi Vilho Paussoi. Muut hallituksen  jäsenet ovat arkkipiispa Leo, Paavo Kokotti, Kari P. Koslonen ja Kaija  Salmio. Säätiön asiamies Seppo Tolvanen jättää tehtävänsä 30.4.2008.  Uudeksi asiamieheksi valittiin Mauri Sulku 1.5.2008 alkaen.  Tilintarkastajina jatkavat Eero Ipatti ja Niilo Rantsi.  Varatilintarkastajina jatkavat Liisa Kuopusjärvi ja Jaakko Paldanius.

Vuosikokouksessa vahvistettiin toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätettiin vuoden 2008 talousarvio.

Salmi-Säätiö  ja Salmi-Seura viettävät yhteisiä vuosijuhlia Kuopiossa 25.–26.10.2008.  Salmi-Säätiö juhlii 60 toimintavuottaan ja Salmi-Seura viettää  50-vuotisjuhliaan. Salmi-Säätiön edustajana juhlatoimikunnassa ovat  Paavo Kokotti ja Kari P. Koslonen. Juhlassa julkistetaan Ljudmila  Markianovan ja Raija Pyölin Suomi-karjala-sanakirja, joka nyt on  painatusvaiheessa.