Sijainti
Noin 26 kilometriä Tulemalta itään, aivan valtakunnanrajan pinnassa. Manssilan kylästä linnuntietä vajaat 10 kilometriä pohjoiseen.
Kyläkuvaus
Pienehkö, hyvin hoidettu kylä jossa noin 30 taloa korkealla vaaralla. Kylänosia olivat Likasenmäki, Suurkylä, Ojankylä, Onninmäki, Harittananmäki ja Tiitta. Asukkaita kylässä oli noin 280, jotka saivat pääasiallisen toimeentulonsa maanviljelyksestä. Lisäksi harjoitettiin rahdinajoa sekä käsiteollisuutta ja metsästystä, joista viimemainittu oli merkittävä sivutulon lähde.
Kylä oli Salmissa tunnettu paitsi sen taitavista rekien, kelkkojen ja puuastioiden tekijöistä, niin myös muun muassa Jetsoin Petjasta, kuulusta tietäjästä ja sadunkertojasta jonka kerrotaan saaneen oppinsa Lapista. Rajaselän ominainen piirre oli sen kalevalainen tietäjähenki, joka ilmeni Petjan tapaisissa rajaselkäläisissä kansanhahmoissa.
Aiemmin kylässä oli toiminut tullilaitos mutta rajan sulkemisen takia kylässä oli enää rajavartiolaitoksen vartioasema.
Kylän suvut (ajalta ennen talvisotaa)
Fomin, Honkaselkä, Isakov, Jetsonen, Juvonen, Kinju, Kämäläinen, Limpi, Lindi, Linttu, Lintu, Loimi, Mensonen, Miettinen, Ojala, Pekkola, Petjakko, Pirppu, Rytsy, Rötkin, Saarekas, Saarela, Sauhke, Toroi.
Merkittävimpiä kohteita
Vanha ja uusi rukoushuone
Kansakoulu
Kauppa
Rajavartioasema