Salmi-Säätiö piti vuosikokouksen 1.3. Kuopiossa

Vuosikokouksen yhteenvedossa todettiin vuoden 2018 olleen Salmi-Säätiön toiminnassa yksi työntäyteisin menneisiin vuosiin verrattuna. Hallitus piti 6 kokousta.

Säätiö juhli 27.10.2018 perustamisensa 70-vuotisjuhlaa syntypaikassaan Hotelli Puijonsarvessa Kuopiossa. Juhlan eri tilaisuuksiin osallistui 230 juhlavierasta. Palaute juhlista oli hyvä.

Samassa juhlassa julkaistiin Salmin ja salmilaisten jatko-osa ”Sama mua,uvvet rannat – salmilaiset 1948-2018”. Teos on herättänyt vahvaa mielenkiintoa: sitä painettiin 700 kpl ja myytiin noin 400 kpl kahden kuukauden aikana.

Apurahoja opiskelijoille sekä muita avustuksia jaettiin lähes 10 000 euroa ja lahjoitettiin Suomen Ortodoksisen kirkkomuseon Säätiölle 7000 euroa. Säätiön talous on pysynyt vakaana, vaikka vuosi 2018 olikin vahvistetun tilinpäätöksen mukaan 57 000 euroa miinuksella. Tähän vaikutti historia-teokseen tehdyt panostukset ja toteutettu valtakunnallinen juhla.

Muutoksia Salmi-säätiön hallituksessa

Hallitus uusiutui ja nuorentui samalla merkittävästi. Hallituksessa vuodesta 2000 ollut ja 11 vuotta puheenjohtajana toiminut Raija Pyöli jäi pois toiminnasta vuoden 2018 lopussa. Hänen panostuksensa ja työ historiateoksien toteutuksessa oli merkittävä.

Hallituksessa vuodesta 2004 asti toiminut Kari P Koslonen jäi pois hallituksesta ja häntä kiitettiin aktiivisesta säätiön ja karjalaisen kulttuurin eteen tekemästä työstä. Hallituksessa ja asiamiehenä toimiva Mauri Sulku jäi pois hallituksesta, koska vahvistettujen uusien sääntöjen mukaan (toimitusjohtaja) asiamies ei voi olla säätiön hallitusjäsen.

Vuosikokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kari Pössi. Hän on toiminut hallituksessa vuodesta 2012 alkaen ja ollut varapuheenjohtaja vuodesta 2017. Varapuheenjohtajaksi valittiin Juhani Hakkarainen – hän on toiminut säätiössä vuodesta 2017.

Hallituksessa jatkaa arkkipiispa Leo. Hän on ollut mukana säätiössä vuodesta 2008. Hallitukseen valittiin uusiksi jäseniksi Lea Lihavainen Joensuusta, Eeva Riutamaa Vantaalta ja Jari Niemelä Kuopiosta.

Kari Pössi puheenjohtaja