Salmi-Säätiön apurahat myönnetty

Salmi-Säätiön hallitus piti syyskokouksensa 20.-21.10.2006 Mikkelissä. Opiskelustipendi myönnettiin yliopistossa, korkeakoulussa, ammattikorkeakoulussa tai ammattiopistossa opiskelevalle 118 juuriltaan salmilaiselle nuorelle. Yhteensä apurahoja myönnettiin 23.080 euroa.

Valitettavasti 11 hakemusta jouduttiin hylkäämään puutteellisina, syynä esim. hakemuksen myöhästyminen, opiskelutodistuksen puuttuminen, opiskelu ei ole päätoimista tai on alkanut syksyllä 2006 (ensimmäisen vuoden opiskelijoille ei apurahaa myönnetä). Säätiön sivuille (www.salmi-saatio.net) on tulossa uudistunut hakulomake.

Opiskelustipendien lisäksi avustuksia myönnettiin joihinkin salmilaisuuteen liittyviin kulttuurihankkeisiin. Kokouksessa keskusteltiin myös karjalankielisen Oma Mua -lehden (Petroskoi) tilanteesta ja päätettiin tiedustella stipendinsaajilta heidän halukkuuttaan tutustua lehteen.

Salmi-Säätiön hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat Kari P. Koslonen ja Lari Rinnemaa. Kari P. Koslonen valittiin uudelleen ja Lari Rinnemaan tilalle kaudelle 2007-2010 valittiin FT Kaija Salmio.